Hjælpemiddel eller behandlingsredskab?

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke lover i et svar til Danske Patienter at tydeliggøre afgrænsningen mellem hjælpemidler og behandlingsredskaber.

none

Det kan være for vanskeligt at gennemskue afgrænsningen mellem hjælpemidler og behandlingsredskaber. Det anerkender sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til fungerende formand for Danske Patienter Ebbe Henningsen.

Og det er både patienter og myndigheder, som kan have svært ved at finde ud af, hvornår et hjælpemiddel er et hjælpemiddel, og hvornår det er et behandlingsredskab.

Den uklare afgrænsning kan udgøre et stort problem for den patient, der har brug for hjælp i hverdagen, skriver Ebbe Henningsen i brevet til Magnus Heunicke:

Vi står imidlertid stadig med en uholdbar situation, hvor kommuner og regioner skubber ansvaret fra sig, når patienter henvender sig for at få udleveret de redskaber, de har behov for, skriver Ebbe Henningsen.

Det er en klemme, som patienterne hurtigst muligt skal fredes fra at havne i, mener han. Fx ved helt at ophæve distinktionen mellem de to begreber.

Og Danske Patienter har en pointe, svarer sundheds- og ældreministeren i sit svar til den fungerende formand. Og han lover at sørge for en afklaring på problemet:

Derfor vil en tydeliggørelse af reglerne vedrørende afgrænsningen mellem behandlingsredskaber og hjælpemidler også indgå i mine og regeringens fremadrettede overvejelser, skriver Magnus Heunicke.

Kontakt

Johanne Kure. Foto: Tea Petersen

Johanne Kure

Chefkonsulent
33 41 47 54

Patienter kommer i klemme mellem kommuner og regioner

Danske Patienter har kæmpet længe for at få skabt en klarere afgrænsning mellem hjælpemidler og behandlingsredskaber.

Læs her om et fælles opråb fra Danske Patienter og en række andre organisationer formanden for Sundheds- og Ældreministeriets Udvalg for det Nære, Sammenhængende Sundhedsvæsen i 2017.