Kan civilsamfundet redde sundhedsvæsenet?

Folkemøde
14. juni 2024 kl. 16.15 - 17.00

Civilsamfundet er en vigtig ressource, der kan bidrage til at lette presset på vores sundhedsvæsen. Men er det overhovedet civilsamfundets ansvar og opgave at redde sundhedsvæsenet? Og hvilke forudsætninger skal på plads for, at civilsamfundet kan skabe størst gavn? Det tager Danske Patienter op til debat på Folkemødet.

Civilsamfundet er på alles læber for tiden. Regeringen har sat gang i et arbejde for at forbedre rammevilkårene for civilsamfundsorganisationer. Inddragelse af civilsamfundet står som en central del af politiske udspil, senest i regeringens forslag til en ældrereform. Og civilsamfundsorganisationerne selv står klar til at løfte flere opgaver til gavn borgerne og samfundet.  

Det gælder ikke mindst på sundhedsområdet, hvor civilsamfundet er en vigtig ressource, der kan bidrage til at lette presset på et sundhedsvæsen, som har svært ved at få enderne til at mødes. Blandt andet udbyder patient- og pårørendeforeninger en lang række tilbud, som bidrager positivt til patienter og pårørendes livskvalitet og helbred, og som derfor har en positiv afledt effekt på sundhedsvæsenets ressourcer.  

Men kan civilsamfundet redde sundhedsvæsenet? Skal civilsamfundet egentlig redde sundhedsvæsenet? Og hvilke forudsætninger skal på plads for at civilsamfundet skaber størst gavn? 

De spørgsmål er afsættet, når Danske Patienter inviterer til debat om civilsamfundets rolle i det offentlige sundhedsvæsen med politikere, civilsamfundseksperter og patient- og pårørendeforeningerne i Danmark. 

I debatten deltager blandt andre:

  • Anders Kühnau, formand for Danske Regioner

  • Karin Liltorp, civilsamfundsordfører for Moderaterne

  • Laila Walther, formand for Civilsamfundsorganisationernes Brancheforening

Danske Regioners telt er rammen om debatten, som bliver modereret af Annette Wandel, vicedirektør i Danske Patienter.

Information

Sted
Danske Regioners telt
Tidspunkt
14. juni kl. 16:15-17:00

Kontakt

Johanne Kure. Foto: Tea Petersen

Johanne Kure

Chefkonsulent
33 41 47 54