Danske Patienter udpeger ny formand til Vælg Klogt

Vælg Klogt
Jane Heitmann

Danske Patienter har udpeget ny formand for Vælg Klogt. Jane Heitmann, som også er bestyrelsesformand for sclerosehospitalerne, er klar til at bidrage i kampen mod mindre spild i sundhedsvæsenet.

Det bliver Jane Heitmann, der indtager formandsstolen i Vælg Klogt. Hun overtager posten efter Anne Kaltoft, som takkede af i februar efter fire år. 

Jane Heitmann er udpeget af Danske Patienter via Scleroseforeningen, hvor hun er bestyrelsesformand for sclerosehospitalerne.

Med Jane for bordenden får Vælg Klogt en stærk formand med dyb indsigt i politisk arbejde, mangeårig erfaring med sundhedsvæsenet og ikke mindst et solidt indblik i patientperspektivet, siger Klaus Lunding, formand for Danske Patienter.

"Klog prioritering har aldrig været vigtigere"

Vælg Klogt er et fælles initiativ fra Danske Patienter og de Lægevidenskabelige selskaber, som har eksisteret siden 2020. Det er finansieret af Danske Regioner.

I Vælg Klogt udvikler patientforeninger og sundhedsfaglige eksperter konkrete anbefalinger til, hvad sundhedsvæsenet skal holde op med at gøre – fordi det ikke gavner patienten, eller i værste fald kan gøre mere skade end gavn.

Et arbejde, som den nye formand glæder sig til at bidrage til:

Vælg Klogt har som selvstændigt initiativ aldrig været vigtigere end det er i dag. Det danske sundhedsvæsen oplever kæmpestore udfordringer, som både handler om økonomi og personaleressourcer, men i høj grad også om at få hverdagen til at hænge sammen for patienterne og deres pårørende. De er hele mennesker med et liv uden for sundhedsvæsenet, og derfor skal de selvfølgelig ikke spilde deres tid og energi på behandlinger og undersøgelser, der ikke gavner, siger Jane Heitmann, formand for Vælg Klogt og uddyber:
For mig er det helt afgørende, at patienter oplever en hverdag og et behandlingsforløb, der er så smidigt som muligt. Vi skal have modet til at spørge os selv, om patienterne bliver mødt på den rigtige måde i sundhedsvæsenet – om noget kan gøres smartere eller strammes op, så det i højere grad tilgodeser patienternes behov. 

Læs mere på Vælg Klogts hjemmeside.

Om Vælg Klogt

Vælg Klogt er et fælles initiativ af Danske Patienter og de Lægevidenskabelige Selskaber. 

I Vælg Klogt samarbejder patienter og sundhedsfaglige ligeværdigt om at udvikle anbefalinger til, hvad sundhedsvæsenet skal undgå at gøre, fordi det er unødvendigt eller skadeligt. 

Det er en unik model for faglig prioritering i sundhedsvæsenet, som sikrer opbakning til en kulturforandring, hvor mere ikke altid er bedre. 

Se anbefalinger fra Vælg Klogt her.

Initiativet er finansieret af Danske Regioner.