KL's Konference om Udsatte Børn og Unge 2020: Børn og unge i psykisk mistrivsel

17. marts 2020 kl. 10.30 - 17.00
none

Antallet af børn og unge med diagnoser og psykisk mistrivsel er steget de senere år. Kom og hør forskningens samt de unges egne perspektiver på, hvordan vi sikrer deres trivsel - diagnoser eller ej.

I dag er der ikke længere tvivl om, børn og unges mistrivsel skal på den politiske agenda.

Skal vi sikre børn og unges trivsel, kræver det samarbejde og en mere forebyggende tilgang fremadrettet. 

Det er vigtigt at forstå, at et menneske med en diagnose sagtens kan trives, mens fravær af diagnose ikke nødvendigvis betyder et fravær af mistrivsel. På længere sigt kan børn og unges mistrivsel endda udvikle sig til diagnoser og mere kroniske tilstande af for eksempel angst og depression. 

Området er altså komplekst og fyldt med nuancer, som denne konference vil kortlægge ved at bidrage med supplerende viden. Du vil både høre om forskningens perspektiver på for eksempel diagnosers arvelighed samt betingelser der skal til, for at børn kan forandre og udvikle deres livsmuligheder. Men du vil også høre de unges egne perspektiver — blandt andet på præstationssamfundet, og hvordan du konkret kan arbejde med børn og unge med psykiske vanskeligheder.

Der vil være morgenkaffe og brød fra kl. 9.00-09.30.

Information

Sted
Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg

Tema om psykisk sygdom

none

Det er vigtigt at fokusere på forebyggelse af mistrivsel og psykisk sygdom, men vi må ikke glemme, at mange allerede lever med symptomer eller diagnoser, som de har brug for hjælp til at håndtere. Hver 10. dansker har en psykisk sygdom, mens hver fjerde opfatter sig selv som pårørende til en eller flere med psykisk sygdom.

Læs mere om det i dette tema.