Guide: Tilskud til medicin

Kan du få tilskud til din medicin, hvilken type tilskud skal du søge, og hvor meget har du ret til? Reglerne for medicintilskud er svære at finde rundt i, så vi har lavet et overblik til dig her.

Har du langvarig eller kronisk sygdom, kæmper du med at forstå reglerne for tilskud til medicin, og ved du slet ikke, hvor du skal starte? Så er du ikke alene. 

Det er vigtigt, at du får overblik over reglerne og ved, hvor du kan finde information, så du er sikker på at få de tilskud, du har ret til. På denne side guider vi dig derfor til, hvad du skal gøre for at få tilskud, samt de forskellige former for tilskud og satser, du bør forholde dig til.

Du kan blandt andet lære, om du også har et egenbetalingsloft på 4.190 kroner, hvordan du får lægen til at sikre dig et tilskud, og hvordan du laver en særlig betalingsaftale med apoteket. 

Følg vores tre trin og bliv klogere på dine rettigheder.

none

Lær om de typer tilskud, du kan få, og brug Lægemiddelstyrelsens søgemaskine til at undersøge, om du kan få tilskud til din medicin.

none

Hører din medicin ikke under ”generelt" eller "alment" tilskud? Så er du kommet til det rette trin, for lægen skal vurdere, om du er berettiget til tilskud på anden vis.

none

Nu har du fundet ud af, om din medicin er tilskudsberettiget eller ej, og det kan ses på din regning, når du betaler på apoteket. Læs om reglerne for betaling her.