Forebyggelse

1,7 millioner danskere lider af kroniske sygdomme, og det danske samfund står over for en stor udfordring, hvor forebyggelse kan være en del af løsningen. Derfor har Danske Patienter lavet dette tema.

I dette tema kan du blive klogere på, hvad forebyggelse dækker over, hvem der har ansvaret for danskernes sundhed – og hvad Danske Patienter gør på området for forebyggelse. 

none

1,7 millioner danskere lider af kroniske sygdomme. Det danske samfund står over for en stor udfordring, hvor forebyggelse kan være en del af løsningen.

none

Det er dokumenteret, at fysisk aktivitet har en positiv effekt på kroniske sygdomme. Men er det så patientens eget ansvar at leve sundt?

none

Fysisk aktivitet som en del af behandlingen har positive effekter på en lang række kroniske sygdomme. Nogle gange er det endda mere effektivt end medicin.

none

Interview med Finn Breinholdt: De fleste ved godt, at det er vigtigt at leve sundt og dyrke motion. Men alligevel har mange patienter svært ved reelt at følge de gode sundhedsråd.

none

Et opgør med fysisk inaktivitet og social ulighed er blot nogle af de anbefalinger, som Vidensråd for Forebyggelse har til, hvordan danskerne skal leve et sundere og længere liv.

none

Samfundet må tage nye metoder i brug, hvis befolkningen skal påvirkes til at leve sundere og længere. I følge Pelle Guldborg Hansen er kodeordet ’nudging’.

none

Danske Patienter tog med til træning hos en af deltagerne på Østerbros særlige træningshold for patienter med lungesydommen KOL for at finde ud af, hvad patientrettede træningsprogrammer bidrager med.

none

I dette interview med professor og overlæge Bente Klarlund får du blandt andet tre gode råd til, hvordan du kommer igang med at motionere – på trods af manglende motivation.

none

Ømme skuldre, stive led og ondt i ryggen. Det er desværre hverdag for mange mennesker. Gigtforeningen har derfor udviklet konceptet Pauseboogie, som skal hjælpe danskerne af med problemerne.

none

Motion er særligt sundt for patienter i dialysebehandling, da det modvirker nogle af de problemer, mange dialysepatienter får på grund af deres sygdom. Men for få dialysecentre tilbyder motion.