Temaer

Danske Patienter udarbejder løbende temaer om udvalgte emner, der belyser patienter og pårørendes udfordringer. Temaerne er samlet her på siden.

Temaerne inkluderer blandt andet undersøgelser, lovgivning, erfaringer fra patientforeningerne og casebeskrivelser.

 • Ung

  Et stigende antal unge lever med kronisk eller langvarig sygdom. Det stiller nye krav til sundhedsvæsenet, da de unge har særlige behov på et tidspunkt i deres liv, hvor krop og sind er i forandring.

 • Ulighed

  Sygdom rammer ikke altid tilfældigt, for vores chancer for et godt helbred hænger tæt sammen med vores position uden for sundhedsvæsenets rammer – vores opvækst, uddannelsesniveau og postnummer.

 • borgernær hjerte.jpg

  Undersøgelser og erfaringer viser, at der er for lidt fokus på pårørende til patienter med en kronisk eller langvarig sygdom. Pårørende skal støttes og ses som en ressource, der kan bidrage positivt til patientens forløb.

 • kvinde ked af det deprimeret

  Psykiske lidelser udgør en fjerdedel af den samlede sygdomsbyrde i Danmark, og antallet af mennesker med psykisk sygdom stiger. Alligevel bliver psykiske symptomer ofte overset med store menneskelige omkostninger til følge.

 • Sammenhaeng puslespil brikker

  Manglende sammenhæng er en velkendt udfordring i sundhedsvæsenet. Det påvirker patienters trivsel negativt, giver ineffektive forløb og kan skade patientsikkerheden.

 • To glade piger med en ipad, der griner

  Mange børn med kronisk eller langvarig sygdom har det svært socialt, kommer bagud på grund af fravær og bliver fysisk udfordret af skolens rammer. Læs, hvordan du hjælper børn med sygdom.

 • none

  Næsten 1,2 millioner danskere lider af to eller flere kroniske sygdomme - også kaldet multisygdom. Danske Patienter har udarbejdet et tema om emnet.

 • none

  1,7 millioner danskere lider af kroniske sygdomme, og det danske samfund står over for en stor udfordring, hvor forebyggelse kan være en del af løsningen. Derfor har Danske Patienter lavet dette tema.