Videoer om børn med sygdom

Her finder du videoer om børn og unge med sygdom. Videoerne sætter fokus på deres særlige udfordringer med skole, identitet, venskaber og behandling.

Her på siden har vi samlet en række videoer, hvor børn og unge fortæller om deres liv med kronisk eller langvarig sygdom – og en række videoer med lærere og pædagoger, der bidrager med input og gode råd til kollegaerne.

Det er nemmere for børn og unge at være aktivt lyttende og sætte sig ind i oplevelser, når historierne er fortalt af jævnaldrende. Du kan derfor vælge at bruge børnenes historier i undervisningen til at indlede en snak om, hvordan det må føles, når man ikke altid kan helt det samme som de andre i klassen. 

none

På Rigshospitalet har man indført en ambassadørordning for børn indlagt med kræft. En god idé, der bør spredes til andre sygdomsområder.

none

Alle børn med sygdom skal have den sammen behandling - desværre forholdet det sig ikke altid sådan. Benedicte og Liva har vidt forskellige oplevelser.

none

På Midtskolen i Faxe arbejder man med fravær på en helt ny måde for at sikre, at børnene kommer godt tilbage i skolen. Det gælder også for børn med sygdom.

none

Freya Olsen var kronisk syg i folkeskolen. Nu uddanner hun sig til lærer – og hun vil bruge sine erfaringer til at gøre en forskel. Her fortæller hun tre ting, man skal huske som lærer.

none

Hvorfor er samarbejdet mellem skolen og forældrene til børn med sygdom vigtigt? Og hvordan får man det til at fungere? Udskolingslærer og inklusionsvejleder Anna Schram sætter ord på emnet.

none

Angst er en naturlig følelse, men for nogle børn og unge fylder den så meget, at de ikke kan leve et almindeligt liv. Calina og Mikkel fortæller deres historier – og om hvordan klassekammerater hjalp.

none

10-årige Jens føler sig anderledes end sine klassekammerater på grund af diagnosen ADHD. Han er så træt, at han er ved at falde i søvn i timerne, og i frikvarteret løber temperamentet af med ham.

none

14-årige Caroline har gigt og brug for hjælpemidler i skolen – for eksempel en særlig stol. Det er ikke altid, at de andre i klassen forstår, hvorfor det er nødvendigt.

none

Blod, sved, creme og tårer. Sådan beskriver Signe sine tidlige teenageår med psoriasis. Hudsygdommen påvirkede hendes identitet og selvtillid i folkeskolen.

none

Selvom Lærke kun er 11 år gammel, har hun mange bekymringer i hverdagen på grund af sin sygdom. Hun er for eksempel bange for, at hun pludselig vil besvime på grund af lavt blodsukker.

none

Indlæggelser, medicin og smerter. Kronisk sygdom gør det svært at leve et almindeligt teenageliv med skole og venner. For Jessica og Sofie hjælper det at tale med andre unge, som også er syge.

none

Det er ikke sjovt, når man ikke kan være med til at spille fodbold i frikvarteret. Men sådan er hverdagen for Frederik og Mikkel. Deres klassekammerater er heldigvis gode til at tage hensyn.

none

Tiden føles lang, når man som 11-årig er isoleret i hjemmet på grund af sygdom. Det er et højdepunkt, når vennerne kommer på besøg.