Forretningsudvalg

Danske Patienters forretningsudvalg består af Danske Patienters formand samt seks repræsentanter fra Danske Patienters medlemsforeninger.

De syv repræsentanter bliver valgt fra medlemsforeninger i Danske Patienter. Både formand og repræsentanter bliver valgt for to år ad gangen og kan sidde i tre perioder – det vil sige seks år i alt. Foruden de syv medlemmer er der valgt en suppleant – Marijke Vittrup fra Øjenforeningen.

Medlemmerne af Danske Patienters forretningsudvalg er også medlemmer af bestyrelsen i Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet, ViBIS. Både formanden og de øvrige medlemmer af forretningsudvalget er ulønnede.

Nedenfor kan du se de nuværende medlemmer af Danske Patienters forretningsudvalg. Klik på personerne for at læse mere om deres baggrund.

Klaus Lunding. Foto: Lars Elmo

Klaus Lunding er formand for Danske Patienter. Han blev valgt i april 2020.

Malene Deele

Malene Deele er landsformand i Nyreforeningen. Hun tiltrådte af forretningsudvalget den 27. april 2022 og er valgt som næstformand i Danske Patienter i juni 2023.

none

Klaus Høm er direktør i Scleroseforeningen. Han blev valgt ind i Danske Patienters forretningsudvalg den 25. april 2018.

none

Mette Bryde Lind er direktør i Gigtforeningen. Hun har været medlem af forretningsudvalget siden den 24. april 2019.

none

Helen Bernt Andersen er formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun har været medlem af forretningsudvalget siden den 24. april 2019.

Torben Mogensen

Torben Mogensen er formand i Lungeforeningen. Han er valgt ind i forretningsudvalget den 27. april 2023. 

Anne Holm

Anne Holm Hansen er administrerende direktør i Astma-Allergi Danmark. Hun er valgt ind i forretningsudvalget den 27. april 2023.