Konference om unge og sårbarhed

28. november 2018 kl. 10.30 - 16.30
none

Unge med psykisk sårbarhed kan have svært ved at få fodfæste inden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet på længere sigt. Hør, hvordan ungdomsuddannelserne kan hjælpe de unge til at gennemføre.

Unge står over for mange muligheder, krav og forventninger i forbindelse med deres valg og gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Det kræver både faglige, personlige og sociale kompetencer at imødekomme og honorere.

Udsatte unge kan have svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse, specielt unge med psykisk sårbarhed kan have svært ved at få fodfæste inden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet på længere sigt. For at afhjælpe dette, gør mange ungdomsuddannelser sig umage for at støtte de unge i at gennemføre studiet og implementerer flere forskellige tværgående, underbyggende indsatser.

Hvad kendetegner disse unge, som er i risiko for at falde ud af ungdomsuddannelsen, hvilke udfordringer er der, og hvilke indsatser kan have god effekt?

Konferencens omdrejningspunkt er unge og sårbarhed i relation til ungdomsuddannelserne. Oplægsholdere vil komme med forskellige perspektiver på, hvordan unges sårbarhed kommer til udtryk, samt hvilke indsatser, der kan understøtte unge med sårbarhed i at gennemføre deres ungdomsuddannelse. Oplæggene til konferencen vil have både et forsknings- og evalueringsmæssigt perspektiv, samt eksempler på tværgående indsatser fra praksis.

Herudover vil det være muligt at indgå i et nydannet netværk i Forum 100% om temaet: Unge og sårbarhed i relation til ungdomsuddannelserne.

Til at folde temaet ud er følgende oplægsholdere inviteret:

  • Per Schultz Jørgensen, cand. psyk. og dr. phil.
  • Camilla Hutters, cand. scient. soc. og områdechef ved Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)
  • Susan Mose, Rektor på Sct. Knuds Gymnasium
  • Gert Jessen: cand. phil. og direktør GJ Consult
  • Josefine Calundan, cand. psyk. Angstforeningen
  • Kristian Thor Jacobsen, Analysechef ved Den Sociale Kapitalfond

Information

Sted
Next Sukkertoppen, Carl Jacobsens Vej 25, 2500 Valby

Antallet af unge med depression er tredoblet

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Flere og flere unge får stillet diagnosen depression – faktisk er antallet af unge mellem 15 og 19 år, der får diagnosen, tredoblet siden år 2000. Det kan have store konsekvenser senere i livet.

Læs mere her.

Uddannelsessystemet skal gøres fleksibelt

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ensidige fraværssystemer og stramme regler for handicaptillæg gør det svært for unge med kroniske lidelser at tage en uddannelse – men de både kan og vil.

Læs mere her.