Netværksmøde: Hvordan inddrager vi dem, der ikke passer ind i systemets rammer?

Nationalt netværk for brugerinddragelse
8. november 2023 kl. 13.00 - 15.00

På dette netværksarrangement har vi inviteret fire oplægsholdere fra ind- og udland, som vil inspirere til, hvordan de har inddraget borgere i sårbare positioner.

Hvordan inddrager man borgere og patienter, der ikke passer ind i systemet, og som ikke føler sig velkomne i de rammer det etablerede sundhedssystem er bygget op om?

Det får du fire kvalificerede bud på til dette netværksarrangement.

  1. Flexklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital v Charlotte Topp
    Flexklinikken vandt Danske Regioners pris for Årets Patientoplevelse i 2023. Flexklinikken er et nyt initiativ for socialt udsatte borgere, der oplever udfordringer i mødet med det etablerede sundhedsvæsen. Charlotte Topp, der er leder af klinikken, vil fortælle om, hvordan de inddrager borgerne i deres eget forløb.
     
  2. Inddragelse af patienter og familier i sårbare positioner - med diabetes
    Tanja Juhl Mikkelsen, RN, MSN, PhD student og Marie Nedergaard Jeppesen, PhD-stud. RN, MHH, MSc, begge fra Steno Diabetes Center Odense (SDCO). Tanja og Marie vil fortælle om deres erfaringer med at inddrage patienter/familier der både har diabetes og er i sårbare positioner.
     
  3. Experiences of involving the vulnerable users/citizens in Manchester, UK in co-developing health service research
    Dr. Rebecca Morris, Center for Primary Care and Health Services Research, University of Manchester vil fortælle om sine erfaringer med at inddrage brugere i forskning i patientsikkerhedsarbejde. Oplægget er på engelsk.

     
  4. Inkluderende brugerinvolvering – Hvordan skabes rum og rammer så flere stemmer bliver hørt?
    Liv Stubbe Østergaard, strategisk konsulent og Betina Fabricius Lademann, ansvarlig for brugerinvolvering og projektleder.
    Steno Diabetes Center Sjælland har en særlig opmærksomhed på mennesker i sårbare positioner, hvis stemmer oftest ikke bliver hørt i involveringsprocesser. For at skabe mere lighed i sundhed, har de undersøgt hvad der skal til, for at skabe rum og rammer for mere inkluderende involvering i udviklingsprojekter. Resultatet er et online inspirationskatalog, der vil blive præsenteret i oplægget.

Hvem kan deltage?

Deltagere er sundhedsprofessionelle, patienter, pårørende, kvalitetsfolk, ledere og andre, der arbejder med – eller har en særlig interesse for – brugerinddragelse i sundhedsvæsenet.

Man skal være medlem af Nationalt Netværk for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet for at deltage. Det er gratis at deltage for medlemmer. Vil du melde dig ind i netværket, så klik her. 

Information

Sted
Online via Teams (se link i bekræftelsesmail)
Tidspunkt
8. november fra 13.00-15.00
Pris
Gratis - men kræver medlemsskab af Nationalt Netværk for Brugerinddragelse

Kontakt

Annemette Lundmark Jensen. Foto: Tea Petersen

Annemette Lundmark Jensen

Projektleder
33 41 47 02