Dialogstøtte til patienter med blødersygdom

En telemedicinsk løsning, der giver bløderpatienter og sundhedsprofessionelle mulighed for at foretage kvalificerede valg af behandling.

Blødersygdom er en kronisk sygdom, som kræver livslang behandling. Bløderpatienter og deres familier påtager sig i det daglige et stort ansvar for behandlingen af sygdommen i hjemmet.

Det gælder både i forhold til at forestå egen behandling, og når der skal registreres medicinforbrug og blødninger. Registreringerne bruges i dialogen med de sundhedsfaglige behandlere.

Beslutningsstøtte i bløderbehandlingen har til formål at:

  • Sikre bedre information om den enkelte bløderpatients blødningsepisoder og medicinforbrug.
  • Understøtte dialog mellem sundhedsprofessionel og bløderpatient, så behandlingen i højere grad individualiseres og tilrettelægges i et samarbejde.
  • Optimere bløderpatientens egenmestring, så han eller hun lettere kan håndtere sygdommen og administrere medicinen optimalt.
  • Styrke mulighed for kvalitetsudvikling og forskning gennem adgang til data på populationsniveau.

Læs mere om projektet her.

Værktøjer

Konkret er der udviklet tre værktøjer:

  1. App til bløderpatienter, som gør det nemmere for patienten at registrere medicinforbrug og blødninger, og som sikrer mere valide oplysninger (de sundhedsprofessionelle har et web-interface til patienternes registreringer).
  2. PRO-spørgeskema om livskvalitet, smerte og blødninger, som har til formål at gøre konsultationerne mere fokuserede og styrke dialogen.
  3. Database, hvor data om patienterne samles, som giver klinikeren et overblik over den enkelte patient og patienter tilknyttet afdelingen.

Læs mere om værktøjerne her.