Når mor og far har en psykisk sygdom

Webinar
29. oktober 2018 kl. 18.00 - 19.30

Børn, som vokser op med en mor eller far med en psykisk sygdom tror ofte, at sygdommen eller det svære samvær er deres skyld.

Hvor meget skal man involvere børnene, når en forælder får en psykisk sygdom eller psykiske udfordringer? Mere end mange forældre tror.

Børn, som vokser op med en mor eller far med en psykisk sygdom tror ofte, at sygdommen eller det svære samvær er deres skyld. De tror, at mor eller far er sur eller træt, fordi han eller hun ikke elsker dem, eller fordi de har gjort noget forkert. Derfor er det utrolig vigtigt at tale med børnene om sygdommen.

Men hvordan åbner man op for de svære samtaler? Og hvordan hjælper man bedst barnet til at forstå, hvad der foregår?

Psykiatrifonden har siden 2010 afholdt samtalegrupper for børn, der har en forælder med en psykisk sygdom. Over 400 børn har deltaget i grupperne, og her får børnene redskaber til at tackle deres tanker og følelser om situationen.

Med denne erfaring i bagagen giver gruppeleder, Mette Kyrpø til dette arrangement input til, hvordan man bedst hjælper barnet – hvis man er forælder, fagperson eller anden voksen i barnets netværk. Du får konkrete værktøjer, du kan tage med hjem. Og der er rig mulighed for at stille spørgsmål, også efter arrangementet

Information

Sted
Psykiatrofonden, Hejrevej 43, 2400 København NV

Børn som pårørende

Hvert år bliver over 150.000 børn pårørende til en mor, far, søster eller bror, der bliver ramt af sygdom.

Men hvordan sikrer vi dem et godt børneliv på trods af, at de har alvorlig fysisk eller psykisk sygdom tæt inde på livet? 

For at finde svar har Danske Patienter gennemført en rundspørge blandt medlemmer af patient- og pårørendeorganisationerne under Danske Patienter. 

Læs mere her.