Faglig dag om hjerteområdet

Webinar
8. marts 2019 kl. 11.00 - 15.30
none

Danmark er nået langt på hjerteområdet, men sygdommen er fortsat en af de største dræbere. På denne konference sætter Danske Regioner fokus på, hvordan man kan imødekomme udfordringerne.

Danmark står stærkt på hjerteområdet. Forbedrede behandlingsmuligheder og udviklingen i blandt andet den præhospitale indsats har medvirket til, at dødeligheden er faldet med over 30 procent siden 2007. Der er gennem de senere år set en positiv udvikling med indsatser som Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase, pakkeforløb på hjerteområdet, socialt differentieret hjerterehabilitering og patientuddannelse.

Men selv om vi er nået langt på hjerteområdet, står vi fortsat foran en række udfordringer, som vi skal have løst. Hjerte-kar-sygdom er stadig den største dræber efter kræft. Selvom flere i dag overlever en hjertesygdom, stiger antallet af danskere med en hjertekarsygdom år for år. Og i 2020 forventes det, at op imod 500.000 lever med en hjertekarsygdom.

Det har store konsekvenser for de familier, sygdommen rammer, men også for samfundet, som skal håndtere flere behandlinger, flere med kronisk sygdom og ikke mindst de andre sygdomme – somatiske såvel som psykiske - som kan følge en hjerte-kar-sygdom. Samtidig står vi overfor en udvikling, hvor færre hænder skal tage sig af flere, og behovet for en god rehabilitering og støtte til at vende tilbage til hverdagen er stort.

Danske Regioner ønsker at sætte fokus på, hvordan vi kan imødekomme udfordringerne. Både indenfor forebyggelse, opsporing, behandling og rehabilitering. Dagen vil både rumme inspirationsoplæg og masser af mulighed for at drøfte udviklingsperspektiverne på hjerteområdet.

Målgruppen for dagen er politikere, beslutningstagere, fagfolk og medarbejdere, der arbejder med hjerteområdet. Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, åbner dagen.

Information

Sted
Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø

Tema om forebyggelse

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

1,7 millioner danskere lider af kroniske sygdomme, og det danske samfund står over for en stor udfordring, hvor forebyggelse kan være en del af løsningen.

Derfor har Danske Patienter lavet et onlinetema om emnet. Her kan du blive klogere på, hvad forebyggelse dækker over, hvem der har ansvaret for danskernes sundhed – og hvad Danske Patienter gør på området for forebyggelse. 

Se temaet her.