Reform sætter patienter under unødigt pres

Nyhed
none

Danske Patienter frygter, at ny fleksjobreform vil forringe forholdene for mange danskere.

Danske Patienter er bange for, at den nye reform for fleksjob vil forringe forholdene for danskere med nedsat arbejdsevne markant.

Mange af Danske Patienters medlemsforeninger har meldt sig ind i debatten omkring den nye reform for førtidspension og fleksjob – og gjort opmærksom på reformens uheldige konsekvenser for en lang række patienter og handicappede.

Senest har direktør Lene Witte fra Gigtforeningen meldt følgende ud i forbindelse med reformen for fleksjob:

Vi har hidtil haft et kompensationsprincip, der sikrer en lønmæssig ligestilling, så mennesker med et handicap eller en sygdom i højere grad kan leve som alle andre. Med den nye reform forsvinder dette princip. Der er derfor tale om en voldsom forringelse af livsvilkårene for mennesker, der i forvejen har svært ved at klare sig.

Hun understreger desuden, at handicap og sygdom er ikke selvvalgt. Man bliver ikke mere rask eller mere arbejdsdygtig, blot fordi ens forhold bliver forringet.

I Epilepsiforeningen konstaterer landsformand Lone Nørager Kristensen, at S, SF og R fjerner med sin reform af fleksjob-ordningen arbejdsgivernes incitament til at ansætte mennesker med nedsat arbejdsevne. Dermed bliver arbejdsmarkedet mindre rummeligt.

Og i Dansk Fibromyalgi-Forening er man tidligere kommet med følgende kommentar:

I forhold til fleksjob vil der på sigt blive tale om meget stor indtægtsnedgang. Mange nuværende fleksjobbere vil miste adskillige tusinde kr. pr. måned, hvis de bliver fyret eller søger nyt job. Nye fleksjobbere vil fra starten blive lønnet langt under det beløb, kollegaer med samme funktion tjener.

Danske Patienter er således meget bekymrede, for de konsekvenser den nye reform vil betyde for patienter i fleksjob.