Der skal flere ressourcer til at forbedre tilsyn

Nyhed
none

Både Danske Patienter og Lægeforeningen mener, at der er afsat for få midler til ny aftale, der skal styrke Sundhedsstyrelsens tilsyn.

46 millioner over fire år er der nu afsat til at styrke Sundhedsstyrelsens arbejde med at føre tilsyn. Danske Patienter har tidligere påpeget behovet for at tilføre flere ressourcer, men det afsatte beløb er ikke stort nok. 

Forrige uge indgik alle Folketingets partier en aftale om en styrkelse af Sundhedsstyrelsens tilsyn med 46 millioner kroner fra 2015-2019. Det sker ovenpå en række konkrete tilsynssager, hvor Sundhedsstyrelsen har fået voldsom kritik, der blandt andet resulterede i, at direktør Else Smith blev fyret.

Ifølge Danske Patienter er der behov for flere ressourcer på området - men 46 millioner kroner er ikke nok.

Aftalen ser ikke ud til at være den hårdt tiltrængte styrkelse af Sundhedsstyrelsen, som vi har efterspurgt, siger Danske Patienters formand, Lars Engberg til Altinget.dk.

Resultatet af flere års sparerunder

Danske Patienter vurderer, at styrelsen efter en stribe sparerunder de seneste år har været hårdt presset. 46 millioner er ikke nok til at løfte den store og vigtige opgave, som Sundhedsstyrelsen varetager. Og hvad værre er, så bliver dele af midlerne hentet fra styrelsens egne lommer.

Ud over at beløbet er lavt i forhold til de stigende antal opgaver på tilsynsområdet de kommende år, så er det også ærgerligt, at de fleste af pengene hentes internt i styrelsen fra forebyggelsesområdet, siger Lars Engberg.

Samme kritik kommer fra Lægeforeningen.

Som vi læser aftalen, tilføjes cirka 10 ekstra årsværk. Set i forhold til, at der er cirka 250.000 autoriserede sundhedspersoner i Danmark, er det ikke mange, siger Lægeforeningens nye formand, Andreas Rudkjøbing, til Altinget.dk der også noterer sig, at pengene kommer fra andre områder i styrelsen.
Danske Patienter og Lægeforeningen ser dog også positive elementer i aftalen. Det gælder planerne om, at styrelsen skal fokusere kræfterne på områder, hvor der er størst risiko for, at der er problemer.