Forældre til syge børn får afslag

Nyhed
none

Forældre til syge børn får afslag på ansøgninger om støtte til kurser.

Forældre til syge børn får i stigende grad afslag på ansøgninger om støtte til kurser, der kan hjælpe dem i varetagelsen af barnets tarv.

Inden for de seneste to år er de danske kommuner begyndt at give afslag på støtte til forældre med syge børn – helt konkret er der tale om støtte til de såkaldte forældrekurser, hvor læger, psykologer og andre specialister på særlige patientområder underviser forældrene i at tage vare på deres syge barn.

Mange forældre får afslag med den begrundelse, at de tidligere har været på kursus, men børnene vokser, forældrene møder nye udfordringer, nye problemer – og det kan kurserne hjælpe dem med at håndtere, understreger formand Lars Engberg, Danske Patienter.

Kommunerne: Klar dig selv!

I Jyllands-Posten den 24. maj 2011 lyder det fra Herning Kommune, at man ikke giver støtte til forældrekurserne, fordi man vurderer, at familierne kan få den nødvendige vejledning hos patientforeningerne. Det offentlige pålægger dermed frivillige organisationer et ansvar, som burde høre til i det offentlige sundhedsvæsen.

Det er helt galt, når man siger, at familier med syge børn ikke har brug for kurser, fordi de bare kan få hjælp i deres patientforeninger. Patientforeningerne er frivillige organisationer – mange er afhængige af frivillige kræfter og har ikke ressourcer til at løfte den opgave, det offentlige pludselig pålægger dem. Og hvad gør vi, når de frivillige kræfter slipper op?, siger Lars Engberg.

 Danske Patienter har udsendt en pressemeddelelse – læs den her.