Nyt Nationalt Netværk for Brugerinddragelse

Nyhed
none

Vidensforum er blevet til Nationalt Netværk for Brugerinddragelse, og det betyder flere brugere på scenen, tid til netværk og højaktuelle temaer på dagsordenen.

Hvad skal et netværk for brugerinddragelse? Ifølge ViBIS’ projektledere skal det løfte kvaliteten af brugerinddragelse i sundhedsvæsenet.

Det kan man gøre ved at formidle viden og erfaringer med brugerinddragelse i sundhedsvæsenet, og hjælpe til med indsatsen for, at dette anvendes i praksis.

Men hvordan gør vi det endnu bedre?

Det spurgte ViBIS deltagerne af Vidensforum — netværkets gamle form — om i 2019, og deres svar har ført til det nye Nationale Netværk for Brugerinddragelse. Det nye netværk vil videreføre de gode traditioner fra Vidensforum med fælles refleksioner og vidensdeling, men har gjort plads til friske prioriteter.

Tre nye prioriteter

Nationalt Netværk for Brugerinddragelse lover, at der er brugere på scenen til alle arrangementer.

Vi er et videnscenter for brugerinddragelse, så brugerens stemme skal fremgå tydeligt i netværket, forklarer projektleder i ViBIS, Annemette Lundmark

Det gælder både ved, at brugere vil blive inviteret til at holde oplæg, og ved at projektlederne vil modtage input fra brugerrepræsentanter i forbindelse med hvert arrangement og tema.

Og så er det vigtigt, at der er plads til at danne netværk.

Vi skal styrke mulighederne for netværk, så man i fællesskab kan nørde og reflektere over ny viden sammen med andre ligesindede, forklarer Annemette Lundmark

I praksis betyder det, at alle arrangementer vil have en indbygget mulighed for at netværke med hinanden. Det kan både være i plenum og i mindre grupper.

Nationalt Netværk for Brugerinddragelse vil i samme forbindelse oprette to temaspecifikke ”undernetværk”, ét om pårørendeinddragelse, hvor deltagerne blandt andet har fokus på at udvikle et redskab til pårørendeinddragelse på hospitalerne, og ét om brugerinddragelse i forskning. 

Undernetværk

Grundet COVID-19 er opstarten af de temaspecifikke undernetværk udskudt til efter sommerferien.

Desuden vil projektlederne tage initiativ til fælles deltagelse i konferencer, der vedrører brugerinddragelse.

Den sidste prioritet handler om at optimere det praktiske omkring arrangementerne:

Det skal være nemmere at deltage. Geografisk placering og ressourcer til transport skal betyde mindre for, om man kommer til et arrangement, forklarer Annemette Lundmark

Og det betyder rent praktisk, at netværket både afholder hel- og halvdagsarrangementer i 2020, hvor halvdagsversionerne vil blive afholdt flere gange forskellige steder i landet.

Starter med et digitalt arrangement

På grund af COVID-19 blev Nationalt Netværk for Brugerinddragelses første arrangement aflyst. Det, der skulle have været det andet arrangement, bliver dermed det første.

Det bliver digitalt, men det betyder ikke, at man går på kompromis med de nye prioriteter.

Der vil både være tid til netværk i mindre grupper, og der vil komme en bruger og holde oplæg om egne erfaringer med inddragelse.

Husk, at Nationalt Netværk for Brugerinddragelse er for alle, der har interesse i inddragelse – om du arbejder med kvalitetsudvikling eller praksis, på sygehus eller kommunalt. Alle kan melde sig ind og deltage.

Du kan tilmelde dig netværket her.

Og finde arrangementet lige her.

Kontakt

Annemette Lundmark Jensen. Foto: Tea Petersen
Projektleder
33 41 47 02

Download dokumenter

Læs mere om planerne for 2020

Her kan du hente Nationalt Netværk for Brugerinddragelses pamflet, som indeholder datoer for arrangementer i 2020 og mere info om baggrund, praktiske ting, tilmelding og pris.

Vil du være med til at netværke?

Nationalt Netværk for Brugerinddragelse fortsætter med at invitere til debat, lægge arrangementer op og dele viden i vores Vidensforum-netværk på LinkedIn. Her er alle med interesse for brugerinddragelse velkomne. 

Find gruppen lige her.