Angst og fravær var store samtaleemner på læringsfestival

Konference

Historier om elever med angst og langvarigt fravær gik igen flere gange, da lærere og pædagoger kiggede forbi Skole for migs stand på læringsfestival.

Den dér folder om psykisk sygdom i klassen, den kunne jeg godt bruge!
Må jeg lige se rapporten om langvarigt fravær?

Angst og fravær er store udfordringer for lærere, pædagoger og ledere, for hvad stiller man op med elever, som er så psykisk dårlige, at de ikke kan klare en hel skoledag? Eller elever, som skal indhente tabt undervisning og sociale relationer efter at have været indlagt på hospitalet i månedsvis?

Det kan stille den enkelte lærer eller pædagog i svære og uvante situationer. Sygdom hos børn er for mange et ukendt land, hvis ikke man har erfaringer fra tidligere elever eller sin egen familie.

Derfor var der stor efterspørgsel efter viden, gode råd og redskaber til, hvordan man kan håndtere elever med sygdom i praksis på skolerne, da Skole for mig deltog på Danmarks Læringsfestival.

Det her tager jeg med hjem og stiller på vores lærerbibliotek. Så har vi ét samlet sted, jeg kan henvise mine kolleger til, hvis en af deres elever bliver ramt af sygdom, sagde en af de besøgende, som gik derfra med en stor stak materiale under armen.

Angstklasser og diabeteskurser

For nogle virker det så uoverskueligt at skulle håndtere elevers udfordringer med sygdom, at de bliver handlingslammede, mens det for andre giver plads til kreativiteten. Flere besøgende kunne fortælle om deres egne gode erfaringer med at hjælpe sygdomsramte elever.

På en skole i Jægerspris har man for eksempel oprettet en særlig klasse til en håndfuld elever som lider af angst. De kan ikke deltage i undervisningen i deres almindelige klasser på fuld tid, så i stedet har man samlet eleverne i en lille klasse, hvor de får 15 timers undervisning om ugen.

Eleverne kan selv vælge, om de ud over de 15 timer føler sig klar til at deltage i en eller flere lektioner i deres normale klasse. På den måde undgår man, at eleverne kommer for langt væk fra hverdagen i skolen og klassekammeraterne.

En anden besøgende, som er mellemleder på en skole i Skive, kunne fortælle, hvordan han har sendt flere af sine ansatte på et gratis kursus i regionen. Her blev de oplært i at håndtere diabetes hos børn.

Se billeder fra dagen i galleriet neden for:

Kom på gratis kursus

none

Vil du have ny viden og redskaber, der kan gøre det nemmere for dig at støtte en elev med sygdom?

Har du din daglige gang på én eller flere skoler?

Så tilmeld dig vores gratis kursuseftermiddag her:

Børn med sygdom fortæller

none

Se videoklip, hvor børn fortæller om deres erfaringer med sygdom.

Videoerne er op til 15 minutter lange og dkan derfor med fordel bruges i undervisningen.

Se videoer her.