Apoteker skal være tilgængelige for alle

Høringssvar
none

Nyt lovforslag cementerer, at apotekerne er en del af det samlede sundhedsvæsen. Danske Patienter bakker op.

Apotekerne er en vigtig del af det samlede sundhedsvæsen. Det indebærer ifølge Danske Patienter, at de skal være tilgængelige for alle, og at patienter altid skal kunne få den rådgivning, de har brug for.

I et nyt forslag til ændring af apotekerloven er der fokus på tilgængelighed, prissætning, uvildighed og faglig kvalitet. Det glæder Danske Patienter, der mener, at apotekersektoren nu bliver en del af det samlede sundhedsvæsen.

Patientsikkerhed i højsædet

For Danske Patienter er det vigtigt, at der er en høj patientsikkerhed i apotekersektoren – og det tager det nye lovforslag netop højde for. Men der mangler konkrete handlingsplaner for, hvordan man netop vil opnå en forøget kvalitet og sikkerhed omkring medicinering. Lovgivningen bør ifølge Danske Patienter medvirke til at sikre samarbejde mellem apoteker og den øvrige sundhedssektor for at mindske risikoen for fejl.

Tilgængeligt for alle

I lovforslaget bliver der lagt op til at forbedre vagtordningerne på apotekerne. Det mener Danske Patienter er positivt, fordi adgangen til nødvendig medicin ikke skal være begrænset af apotekernes almindelige åbningstid – hvis en patient har akut behov for medicin, så skal det også være muligt at få den. Adgangen til medicin skal heller ikke være begrænset for personer, der bor i tyndtbefolkede områder.

Det skal også altid være muligt at få kyndig vejledning og rådgivning om lægemidler og brugen heraf på et apotek. Derfor er det vigtigt, at der altid er en uddannet farmaceut til stede – uanset om det er et apotek, en apoteksenhed eller et internetapotek, man handler i.

Læs hele høringssvaret her.