Behov for nytænkning i sundhedsvæsenet

Nyhed
none

Ny undersøgelse viser, at patienter med kronisk sygdom er positive over for ny teknologi som en del af deres behandlingsforløb.

Danske Patienter er glade for undersøgelsens resultater, der dokumenterer behovet for nytænkning i sundhedsvæsenet.

Ja tak – til mere teknologi i behandlingen af kronisk sygdom. Sådan lyder det fra mange kronikere i en ny undersøgelse lavet af KMD. I Danske Patienter har man længe kendt til kronikernes ønske om ny teknologi og er derfor begejstrede for den nye undersøgelse, der dokumenterer behovet. Undersøgelsen bekræfter, at det er tid til at sætte skub i udviklingen og implementeringen af telemedicin og anden ny teknologi i sundhedsvæsenet. Patienter med kronisk sygdom får særlig glæde af ny teknologi, fordi teknologien hjælper dem til at føre en mere normal tilværelse. En tilværelse, hvor deres sygdom ikke dominerer i samme grad, som den gør, når de bliver nødt til at tage på hospitalet, hver gang der skal tages en mindre prøve, forklarer formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Behov for nationale retningslinjer

Det er dog ikke nok at sparke gang i produktionen af nye løsninger. For at få maksimalt udbytte af sundhedsteknologien bør det offentlige fokusere langt mere på sammenhængen mellem de forskellige aktører i sundhedssystemet. For uden en ordentlig sammenhæng bliver det svært at sikre en ordentlig implementering af den nye teknologi.

Det er vigtigt, at både alment praktiserende læger, de kommunale institutioner, hospitalerne og patienterne selv er med i udviklingen af den nye teknologi og i planlægningen af, hvordan den bedst implementeres. Derfor er det på tide at udarbejde og indføre nogle nationale retningslinjer for implementeringen, så vi sikrer en høj kvalitet i vores sundhedsydelser, siger Lars Engberg.

Det handler om kvalitet

Når patienterne efterspørger ny teknologi sker det nemlig i relation til et ønske om øget kvalitet. Kronikere ønsker nemmere måder at leve med deres sygdom på – og mere frihed i hverdagen. Danske Patienter understreger dog, at ny teknologi ikke kan opfylde alle ønsker.

Det er vigtigt at holde for øje, at der er forskellige patientgrupper med forskellige behov. Patienterne holder ikke op med at efterspørge varme hænder. Derfor skal ny teknologi heller ikke indføres ud fra det incitament, at der er penge at spare, men i stedet fordi man ønsker den bedste kvalitet i sundhedsvæsnet, understreger Lars Engberg.