Danske Patienter udvider med to nye foreninger

Pressemeddelelse
Pil_retning_mennesker

Øjenforeningen og Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse er netop blevet optaget i Danske Patienters medlemskreds. Paraplyen tæller nu 23 organisationer, der dækker over 104 patient- og pårørendeforeninger.

Danske Patienter har vokseværk. To nye patientforeninger er netop blevet optaget i paraplyorganisationen med bred opbakning på et repræsentantskabsmøde torsdag den 22. april.

Med Øjenforeningen og Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse repræsenterer Danske Patienter nu en endnu bredere patientgruppe – og til sammen i alt 900.000 danskere. Danske Patienters formand glæder sig til det nye samarbejde:

Vi er glade for at få nye sygdomsområder med ombord. Det giver os nye perspektiver – og samtidig en stærkere stemme i de mange fælles dagsordner, som går på tværs af alle vores medlemsforeninger, siger Klaus Lunding.

Fælles dagsordner på tværs af Danske Patienters medlemsforeninger er for eksempel adgang til behandling, hurtig udredning, sammenhæng på tværs af behandlingstilbud og fokus på patienternes mentale sundhed.

Netop de fælles dagsordner er en væsentlig årsag til, at Øjenforeningen har søgt om optagelse hos Danske Patienter.

Vi bakker op om det solidariske princip, hvor store som små foreninger løfter i fælles flok. Sammen med Danske Patienter og de andre organisationer kan vi tale med en stærkere stemme, og på den måde styrke vores interessevaretagelse for de mange danskere, der lider af øjensygdomme, siger direktør Marijke Vittrup.

Også hos Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse håber man på at kunne bruge medlemsskabet af Danske Patienter til større gennemslagskraft på foreningens mærkesager:

Vi ser det som en mulighed for samarbejde og sparring på tværs af mange foreninger. Det kan i sidste ende bringe os tættere på målet om at sikre de ufrivilligt barnløse den bedst mulige behandling, siger Anne Buur, bestyrelsesformand.

Hvem er med i Danske Patienter?

Danske Patienter er paraplyorganisation for 23 organisationer, som dækker over 104 patient- og pårørendeforeninger med i alt 900.000 medlemmer.

Foreningerne repræsenterer patienter og pårørende inden for både somatik og psykiatri.

Se oversigt over medlemmerne her.