Esbjerg satser på inddragelse

Nyhed

På Sydvestjysk Sygehus vil man have patienterne med, så de har mulighed for at få indflydelse på beslutninger om deres egen behandling.

Når der bliver taget højde for patientens viden, ønsker og behov, får man en unik mulighed for at give en bedre behandling. Det er man klar over på Sydvestjysk Sygehus – og derfor er brugerinddragelse også en væsentlig del af hospitalets strategi og politik. 

Men hvordan udbreder man inddragelse til et helt hospital? Det har ViBIS et bud på: Man uddanner inddragelsespiloter, som kan motivere og inspirere deres kollegaer og tilføre afdelingerne ny viden. Derfor har ViBIS arrangeret to skræddersyede workshops, der ruster sundhedspersonalet i Esbjerg til at indtage rollen som inddragelsespiloter.

Inddragelsespiloter skal gå forrest

Den første workshop blev holdt den 16. april, hvor i alt 49 læger, sygeplejersker og kvalitetsmedarbejdere fra 12 forskellige afdelinger på tværs af hospitalet deltog. Her fik deltagerne blandt andet en grundig indføring i brugerinddragelse, så de er bedre i stand til at opfylde hospitalets mål om at facilitere inddragelsesprojekter.

ViBIS underviste også deltagerne i fælles beslutningstagning og brugerstyret behandling, der er to særligt velegnede og anerkendte metoder til at inddrage patienterne i deres eget forløb.

Læs mere om ViBIS’ næste workshop for inddragelsespiloter her.

Workshop: Inddragelsespiloter

ViBIS udbyder en række workshops om brugerinddragelse. Målet hermed er at gøre deltagerne til inddragelsespiloter, så de kan bære deres nye viden om inddragelse videre på deres arbejdspladser.

Læs mere her.