Foldere skal styrke forebyggelsen

Høringssvar
none

Foldere og guides fra Sundhedsstyrelsen skal styrke forebyggelsen i almen praksis og på hospitalerne. Men materialet bør informere bedre om patientforeningernes lokale tilbud, mener Danske Patienter.

For at styrke forebyggelsesindsatsen i almen praksis og på hospitalerne vil Sundhedsstyrelsen lave foldere og guider til både patienter, personale, ledere og beslutningstagere. Men det nye materiale overser patientforeningernes lokale tilbud, rådgivning og netværk.

Danske Patienter har afgivet høringssvar til Sundhedsstyrelsens nye materialer, der indeholder en guide og et laminat til sundhedspersonalet, en folder målrettet ledere og beslutningstagere og en folder, der er målrettet patienter. Materialet fokuserer især på patienternes livsstil, hvem sundhedspersonalet skal være særligt opmærksomme på, og hvordan og hvornår de skal spørge ind til den enkelte patient.

Helt konkret foreslår Danske Patienter, at guiden til sundhedspersonalet minder lægerne om, at de kan henvise til patientforeningerne. Foreningerne har ofte gode tilbud om rådgivning og netværk, som kan supplere rådgivningen i almen praksis.

Også i folderen til beslutningstagere og ledere kan det gøres mere klart, at patientforeningerne har tilbud, der kan være en medhjælpende faktor i at styrke forebyggende indsatser.

Læs hele høringssvaret her.

Danske Patienter om forebyggelse

En aktiv og effektiv forebyggelsesindsats er sund fornuft. Forebyggelse kan give danskerne flere leveår med god livskvalitet og mindre sygdom og aflaste et i forvejen presset behandlende sundhedsvæsen.

Læs mere om forebyggelse her. 

Tema: Forebyggelse

Danske Patienter har lavet et tema om forebyggelse.

Find det her.