Forsinkede hospitalsindkaldelser er bekymrende

Nyhed
none

Hospitaler over hele Danmark oplever ifølge Jyllands-Posten, at deres afsendte post ikke bliver leveret i tide. Bekymrende, mener Danske Patienter.

Piller, der skal tages før en røntgenskanning, risikerer at blive leveret for sent, og patienter får ikke deres indkaldelser til hospitalet i tide. Sådan ser virkeligheden ud flere steder i landet.

Det skriver Jyllands-Posten – blandt andet på baggrund af tal fra Region Midtjylland, der har testet leveringstiden på PostNords såkaldte ”quickbreve”. Selvom quickbreve skal være fremme dagen efter, blev under 50 procent af regionens testbreve leveret til tiden i september. I november så det noget bedre ud, da mellem 70 og 75 procent af brevene nåede frem til tiden.

De forsinkede breve betyder blandt andet, at indkaldelser kommer for sent frem til patienter, der derfor ikke møder op på en fastsat dato. Det er bekymrende, mener formand for Danske Patienter Camilla Hersom.

Det kan jo potentielt have meget alvorlige konsekvenser, hvis der for eksempel er tale om et pakkeforløb for en kræftsygdom, at man ikke kan følge det tilrettelagte forløb, siger Camilla Hersom.

Behandlingen i kræftpakkerne i dag er planlagt nøje, så hver enkelt aftale har betydning for hinanden. Hvis én aftale bliver rykket, forstyrrer det hele forløbet.

Ikke alle er digitale

For det meste sender hospitalerne indkaldelser ud gennem e-boks, men der er et antal mennesker, der af forskellige årsager er fritaget fra at bruge den elektroniske postkasse.

Det rammer patienter, der i forvejen er svage og sårbare – de er jo ofte fritaget for digital post af en grund, siger Camilla Hersom.

Ifølge Danske Patienter er det derfor vigtigt, at den ikke-elektroniske kommunikation fungerer ordentligt.

Læs hele historien i Jyllands-Posten.