Fremtidens almene praksis

Politisk indspil
sammenhæng puslespil

Danske Patienters Netværksgruppe for Sammenhængende Patientforløb udarbejdede i 2009 dette første indspil til indretning af fremtidens almene praksis.

Almen praksis bør organiseres, så praksis er centreret om patienternes ønsker og behov. Derfor er det helt afgørende for en fremtidssikring af almen praksis, at det igangværende reformarbejde af praksisstrukturen tager udgangspunkt i patientperspektivet.

I dette politiske indspil ønsker Danske Patienter at fremhæve, hvilke behov og forventninger patienterne stiller til almen praksis’ rolle i fremtidens sundhedsvæsen. 

Derfor gives ni bud på fokusområder for fremtidens almene praksis. De ni bud er fremkommet på basis af den viden, der eksisterer i patientorganisationerne vedrørende patienternes perspektiv. 

Høj faglig kvalitet, tilgængelighed og sammenhæng er blandt nogle af fokusområderne. 

Hent indspillet her.

10 bud til almen praksis

Danske Patienter har i 2015 i samarbejde med otte medlemsforeninger gennemført en survey, hvor 4.874 patienter og pårørende har givet deres vurdering af almen praksis på en række centrale områder. 

Læs mere i publikationen her.

Almen praksis – en del af det samlede sundhedsvæsen

Ved årsskiftet 2018-2019 kom Danske Patienter med det seneste politiske indspil om almen praksis: "Almen praksis – en del af det samlede sundhedsvæsen".

Det fokuserer på, at tilstrækkelig kapacitet, de rette kompetencer og sammenhæng er vigtigt for god behandling af patienter i almen praksis. Og at det er politikernes ansvar at skabe de rette rammer for almen praksis.

Læs mere om dette nyeste indspil om almen praksis her.