Konference om brugerinddragelse i praksis

Nyhed

Så sker det igen. Danske Patienter er medarrangør af den største nationale konference om brugerinddragelse i sundhedsvæsenet. Det går løs den 30. oktober.

I 2012 var Danske Partienter med til at arrangere den første rigtigt store konference i Danmark om inddragelse af patienter og pårørende i sundhedsvæsenet. Den gang handlede det om, hvad brugerinddragelse kan bidrage med og hvorfor netop patienter og pårørende kan være med til at løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet. Konferencen blev holdt i København og kom til verden i et samarbejde mellem Danske Patienter, Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, KL og ViBIS.

Nu er parterne gået sammen igen for at gentage succesen. Denne gang kommer det til at foregå i Nyborg på Fyn, og konferencen stiller nu skarpt på, hvordan man lykkes med inddragelse i praksis.

Det er blevet bredt anerkendt både blandt sundhedsprofessionelle og politikere, at brugerinddragelse er noget, der virker. Men undersøgelser viser, at det er svært for blandt andet danske læger og sygeplejersker at arbejde med inddragelse i praksis. De mangler nogle redskaber, noget viden og nogle rammer, der gør inddragelse muligt. Derfor ser vi denne gang på, hvordan vi kommer skridtet videre og får de gode metoder sat i spil, siger chef for kvalitet og politik Annette Wandel fra Danske Patienter og ViBIS.

Hvad skal der ske?

I 2012 fik konferencen om inddragelse mange gode ord med på vejen men der er altid plads til forbedringer, så derfor vil der ske noget nyt i år.

Ligesom sidste gang har vi inviteret nogle af de allerdygtigste forskere og eksperter på området, men man får også mulighed for at møde både patienter og pårørende, og så vil vi fremme dialogen med deltagerne på en mere aktiv måde, siger Annette Wandel.

På konferencen får man blandt andet muligheden for at møde professor Adrian Edward fra Institute of Primary Care and Public Health på Cardiff University i Wales. Han har solid erfaring med at implementere metoden "fælles beslutningstagen", hvor man inddrager patienternes viden aktivt i valg af behandling og planlægning af behandlingsforløbet.