Koordination i forløb er ikke patientens ansvar

Høringssvar

Det bør være regionerne, ikke patienten og de pårørende, der sikrer overgangene mellem forskellige hospitaler. Det skriver Danske Patienter i et høringssvar.

Ministeriet har ellers lyttet til mange af de kommentarer, Danske Patienter tidligere har givet vedrørende udredningsretten og fritvalgsordningen. Her kan du læse Danske Patienters høringssvar til nye bekendtgørelser og en vejledning vedrørende udredningsretten og fritvalgsordningen.

I et nyt høringssvar til to nye bekendtgørelser og en vejledning roser Danske Patienter blandt andet ministeriet for at gøre det forpligtende at oversende journaloplysninger, når patienten skifter hospital midt i et udrednings- eller behandlingsforløb. Det forhindrer, at patienterne skal have foretaget de samme undersøgelser flere gange.

Plads til forbedringer

Dog påpeger Danske Patienter i høringssvaret, at der er plads til forbedringer på området. Danske Patienter mener stadigvæk, at for meget af den overordnede koordinationsopgave bliver overladt til patienterne selv. Det bør være regionerne, ikke patienten og dennes pårørende, der sikrer overgangene mellem forskellige hospitaler.

Derudover påpeger Danske Patienter, at der stadig ikke er sket en retmæssig sidestilling mellem udredning i primær- og sekundærsektoren – noget, der ellers er vigtigt i ligestillingen af patientgrupperne.

Du kan læse hele høringssvaret her.

Forløbsprogrammer

none

For at sikre mest mulig kontinuitet og sammenhæng i behandlingsforløb skal patienter, der lider af en kronisk eller langvarig sygdom, være omfattet af et forløbsprogram. Det mener Danske patienter.

Læs mere her.