Medicinkort bliver brugt forkert

Nyhed
none

Nye tal fra Danske Regioner viser, at mange læger stadig ikke bruger Det Fælles Medicinkort korrekt.

Selv om målet er, at brugen af Det Fælles Medicinkort skal være fuldt ud implementeret ved årsskiftet, så viser tal fra Danske Regioner, at mange læger stadig ikke bruger kortet korrekt. Det fremgår af en artikel i Dagens Pharma.

Hensigten med Det Fælles Medicinkort er, at lægerne skal opdatere kortet, når patienterne indskrives eller forlader hospitalet, men tallene viser, at det kun sker i en mindre del af tilfældene. Faktisk er det kun Region Sjælland, der har en høj succesrate på næsten 70 procent - hvilket stadig ikke er nok til at opnå den patientsikkerhedsmæssige gevinst, som man havde satset på, kortet ville give.

Ifølge chefrådgiver Mette Harbo fra Danske Regioner er et af problemerne, at lægerne bruger kortet til at blive opdaterede på patientens medicinstatus, men glemmer, at de også selv skal opdatere kortet, når der er nye oplysninger:

Vores primære problem i sygehussektoren er, at vi skal have medicinkortet opdateret, når patienten går hjem, fortæller Mette Harbo til Dagens Pharma.

Løsninger på vej

Klaus Roelsgaard, som er overlæge og medlem af den nationale og regionale styregruppe for implementeringen af medicinkortet, udtaler til Dagens Pharma, at der er løsninger på vej, som skal gøre det lettere at få implementeret kortet i praksis.

Selvom der er løsninger på vej, skal det dog gå hurtigt, hvis regionerne skal nå at få kortet ordentligt i brug inden årsskiftet, og Region Hovedstaden har da også allerede meldt ud, at de ikke kan nå det.

Danske Patienter understreger, at det af hensyn til patientsikkerheden er meget vigtigt, at medicinkortet bliver brugt korrekt. Danske Patienter håber derfor også, at en korrekt og fuldstændig implementering af Det Fælles Medicinkort snart lykkes.