National konference om brugerinddragelse

Nyhed

Danske Patienter arrangerer en stor national konference om brugerinddragelse sammen med en række centrale aktører.

"Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet" bliver titlen på den store nationale konference, som Danske Patienter arrangerer sammen med Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS), Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og KL.

Konferencen finder sted den 30. oktober 2012 og er den første nationale konference om status for, metoder til og effekter af brugerinddragelse – nærmere bestemt inddragelse af borgere, patienter og pårørende i udviklingen af det danske sundhedsvæsen.

Konferencen ser på, i hvilket omfang man i dag inddrager borgernes og patienternes viden i udviklingen af sundhedsvæsenet, hvad borgere og patienters viden kan bidrage med, og hvad der skal til for, at brugerinddragelse bliver en integreret del af sundhedsvæsenets praksis og udvikling.

Konferencen vil præsentere national og international viden om brugerinddragelse, som efterfølgende vil blive diskuteret i paneldebatter mellem både politiske og faglige repræsentanter.

Konferencen vil blandt andet byde på oplæg fra Angela Coulter, som er en af de førende eksperter i brugerinddragelse i sundhedsvæsenet.