Nu åbner Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet

Nyhed
none

Danske Patienter har modtaget støtte fra TrygFonden til at etablere Videnscenter for Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet.

Danske Patienter har fået fire millioner kroner over 2,5 år af Trygfonden til at etablere et videnscenter for inddragelse af patienter og pårørende i sundhedsvæsenet. Centret skal sikre en systematisk indsamling af eksisterende viden om inddragelse af brugere, udvikle ny viden og formidle resulaterne til alle interesserede aktører i sundhedsvæsenet.

Det er fantastisk, at videnscentret nu er oppe og køre. Og selv om det vil tage noget tid, før vi er klar til at sende egentlige resultater ud til omverden, har vi allerede nu en massiv viden om inddragelse af brugere i sundhedsvæsenet. En viden, som vi gerne stiller til rådighed i form af rådgivning og oplæg, fortæller centerleder Morten Freil fra ViBIS.

Viden bliver samlet

I dag findes der kun spredt viden om brugerinddragelse i Danmark og intet overblik over, hvad der virker og ikke virker. Danske Patienter vil derfor arbejde for, at det nye videnscenter bliver stedet, hvor fagfolk kan henvende sig, hvis de har brug for input og viden i forbindelse med inddragelse af brugere.

Vi får mange henvendelser fra folk på forskellige niveauer i sundhedsvæsenet, som gerne vil arbejde med inddragelse af patienterne og pårørende, men som ikke ved, hvordan de bedst griber det an, siger projektleder Anja Petersen, der er med til at etablere det nye center.