Ny lægevagt kan være en god idé

Nyhed
none

Region Hovedstaden har besluttet selv at overtage driften af vagtlægen og dermed samle den ét sted.

Lægevagten, som man kender den, er muligvis fortid. Region Hovedstaden har netop besluttet selv at overtage driften af vagtlægen og dermed samle den ét sted. I stedet for, at det er lægen, der sidder klar ved telefonen, skal det frem over være en sygeplejerske – med lægen siddende klar til at tage over, hvis sygeplejersken kommer i tvivl om, hvordan borgeren skal rådgives. Det skrev Ritzaus Bureau den 13. marts 2013.

Den nuværende vagtlæge fungerer ikke

Danske Patienter øjner muligheder i det nye tiltag fra Region Hovedstaden.

Det nuværende system i hovedstaden fungerer jo ikke godt. Det er helt tilfældigt, om folk sætter sig hen og venter tre timer på skadestuen eller vælger at tage til lægen, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Samler patienterne ét sted

Med den nye model, hvor Region Hovedstaden vil stå for driften af lægevagten, er det nemmere for borgerne at vide, hvor de skal henvende sig, og på den måde er der grundlag for en fornuftig udredning af patienten. Men der skal selvfølgelig altid være læger til stede.

Det er klart bedre, at der bliver ét sted at henvende sig. Hvis Region Hovedstaden organiserer det fornuftigt med sygeplejerskerne, skal det nok gå. Under forudsætning af, at der altid er en læge i lokalet, som kan tage over, når sygeplejersken er i tvivl, siger Lars Engberg. Og det er det klart, at vi i Danske Patienter vil følge denne ændring af praksis for at sikre, at den nye lægevagtordning ikke sker på bekostning af kvaliteten, fastslår han.