Ny model for sygedagpenge er god

Høringssvar
none

Danske Patienter er glade for, at sygemeldte fra 1 juli får større økonomisk tryghed - og ret til at takke nej til lægebehandling, uden at miste forsørgelsesgrundlaget.

I forbindelse med de nye regler for sygedagpenge, har Danske Patienter netop afgivet høringssvar til en ny bekendtgørelse om udmøntningen af reformen. Her er Danske Patienter især tilfredse med en ny forsøgsordning, der sikrer, at sygemeldte har ret til at takke nej til lægebehandling, hvis de ikke ønsker det, uden at miste indtægt.

Godt med økonomisk tryghed

Den nye reform giver generelt set en større økonomisk tryghed end tidligere. Hvis der er behov for det, kan den sygemeldte få forlænget sygedagpengeperioden – og hvis ikke, overgår den sygemeldte til et jobafklaringsforløb med en ydelse på kontanthjælpsniveau, som er uafhængig af både ægtefælles og samlevers indkomst og formue.

Grundig og faglig afklaring om videre forløb er vigtig

Når kommunen skal vurdere, om den sygemeldte kan få forlænget sygedagpengene eller skal i jobafklaringsforløb, er det dog ifølge Danske Patienter vigtigt, at afgørelsen i visse tilfælde bliver truffet på baggrund af en lægefaglig vurdering. Netop det punkt anbefaler Danske Patienter, at der gøres eksplicit i bekendtgørelsen.

I sager hvor ressourceforløb, fleksjob og førtidspension er på tale, påpeger Danske Patienter vigtigheden i, at rehabliteringsteamet allerede tidligt i forløbet får belyst sagen grundigt, så der kan iværksættes andre indsatser end et jobafklaringsforløb.

Læs hele høringssvaret her.