Ophævelse af rejsesygesikring øger uligheden

Nyhed
none

Danske Patienter støtter ikke ophævelsen, fordi det betyder, at mennesker med kronisk og alvorlig sygdom bliver markant dårligere stillet.

Nyt lovforslag vil ophæve den offentlige rejsesygesikring, så danskerne ikke længere er dækket ved sygdom under udlandsrejser. Det bekymrer Danske Patienter, som mener, at ændringen vil øge uligheden i adgang til dækning på baggrund af sygdomsforhold.

Patienter med alvorlig og kronisk sygdom har for eksempel væsentligt sværere ved at tegne en privat forsikring – og hvis det overhovedet kan lade sig gøre, er det markant dyrere for denne patientgruppe at forsikre sig.

Derudover vil disse patienter langt oftere komme i situationer, hvor de har brug for lægehjælp, og de risikerer derfor at skulle betale behandling ud af egen lomme. Det kan ende med at blive dyrt for den enkelte patient i de situationer, hvor det offentlige sygehusvæsen ikke har kompetencer til at håndtere visse lidelser.

Hvis ophævelsen bliver gennemført, anbefaler Danske Patienter derfor, at der samtidig etableres en sideløbende ordning, som undtager mennesker med alvorlig og kronisk sygdom.

Læs hele høringssvaret her.