Patienter er bekymrede over billig medicin

Nyhed
none

Patienter frygter dårligere medicin på grund af besparelser, viser en ny undersøgelse. Danske Patienter efterlyser bedre oplysning, og Lægemiddelstyrelsen erkender, at de bliver nødt til at lytte.

En undersøgelse foretaget af A&B Analyse for medicinalfirmaet Novartis viser, at næsten en fjerdedel af de patienter, som har fået receptpligtig medicin inden for det seneste halve år, tror, at billigere medicin vil medføre dårligere medicin, skriver 24timer.

Danske Patienter mener, at det er udtryk for mangelfulde oplysninger fra myndighedernes side.

Der er alt for lidt information til patienterne om, hvad det vil sige at skulle skifte til billigere medicin. Nu, hvor medicintilskudsreglerne ændres, og patienterne skal skifte præparater, mener vi, at man bør informere alle, der bliver berørt af ændringerne, direkte, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

Mere konkret fortæller han, at de rette myndigheder skal forklare, hvad ændringerne kommer til at betyde for den enkelte patient, og at de skal anbefale alle at tage en dialog med deres egen læge.

Generelt har Danske Patienter den holdning, at billigere medicin både er godt for samfundsøkonomien og vil frigøre flere penge til anden behandling. Uden den rette information kan det dog få konsekvenser.

 Vi ved, at der er flere, som frafalder, når de skal skifte medicin. Og hvis de dropper behandlingen, fordi de er usikre på, hvilken medicin de skal tage, så kan det få alvorlige konsekvenser for patienten, siger Morten Freil.