Patienter mangler akut adgang til fysioterapi

Brev til ministeren
Pengestakke fordeles gris mundbind

Der skal findes en løsning, så patienter, der er henvist til vederlagsfri fysioterapi, igen kan få den nødvendige behandling, skriver Danske Patienter og Danske Handicaporganisationer i fælles brev.

Patienterne står med et ekstraordinært behov for behandling på baggrund af COVID-nedlukningen i 2020 og dele af 2021. Men det økonomiske loft, som er besluttet i overenskomsten mellem fysioterapeuterne og RTLN er – her, flere måneder inden årets udgang – allerede nået. Det betyder, at flere tusinde patienter er i risiko for at få reduceret eller helt miste deres behandling uden et fagligt belæg.

Når den økonomiske ramme er overskredet, oplever mange patienter, at der enten bliver reduceret i deres behandling eller at de slet ikke kan finde en behandler, som har kapacitet til at behandle dem.

Vi frygter, at hvis der ikke skrides ind nu, vil det medføre et fuldstændigt stop for behandling i slutningen af året. Derfor opfordrer vi nu indtrængende til, at I – sundhedsministeren, KL, RLTN og Danske Fysioterapeuter – sætter jer om bordet for at finde en løsning på problemet, så patienterne kan få den behandling, de har fået ordineret, står der i brevet.

Læs brevet her.