Socialrådgivere bliver på Skejby Sygehus

Nyhed
none

Ledelsen på Skejby Sygehus har lyttet til protesterne mod spareplanerne og meddelt, at de beholder to socialrådgivere på børneafdelingen. Danske Patienter er glade for beslutningen.

Ledelsen på Skejby Sygehus har besluttet at bevare to af de fire socialrådgivere på børneafdelingen. Det vækker glæde hos Danske Patienter, at hospitalet har lyttet til protesterne mod spareplanerne.

Efter omfattende protester fra flere patientforeninger, sygeplejersker og læger har ledelsen på Skejby Sygehus nu valgt at slække på sparekravene til hospitalets børneafdeling. Afdelingen bliver stadig beskåret, men to af de fire socialrådgivere og en psykolog bliver på afdelingen.

Det betyder, at der stadig vil være socialrådgivere til rådighed for familier, som pludselig skal lære at leve med et barn med sygdom og de konsekvenser, som følger. Derfor er man i Danske Patienter glade for beslutningen om, at socialrådgiverfunktionen bevares – selv om der stadig er tale om en halvering af antallet af socialrådgivere.

Der er ingen tvivl om, at det betyder alverden for forældrene til hjertebørn at de har nogle kompetente socialrådgivere, der kan hjælpe, rådgive og vejlede dem om deres rettigheder og muligheder for praktisk hjælp i hverdagen samt om spørgsmål om tabt arbejdsfortjeneste. Alt det, der følger med i hverdagen som forældre til et kronisk sygt barn. Den opgave vil kommunerne ikke kunne løfte. Derfor glæder det mig, at ledelsen på Skejby har lyttet til argumenterne imod besparelserne og nu har valgt at bevare to af de fire socialrådgiverstillinger, siger formand fra Hjerteforeningen og medlem af forretningsudvalget i Danske Patienter Henrik Steen Hansen.

Læs hele udmeldingen fra Hjerteforeningen her.