Større hjerneaktivitet i Danske Patienter

Pressemeddelelse
none

Hjerneskadeforeningen bliver en del af Danske Patienter. Det betyder, at paraplyorganisationen får styrket fokus på pårørende og udfordringer i forbindelse med sammenhængende patientforløb.

21 organisationer, mere end 80 patient- og pårørendeforeninger og samlet set 885.000 enkelte medlemmer. Det er størrelsen på Danske Patienter, nu hvor Hjerneskadeforeningen er blevet medlem.

Vi er meget glade for, at Hjerneskadeforeningen nu er en del af Danske Patienter. Foreningen repræsenterer en vigtig patientgruppe, som gennemgår meget komplekse forløb. De kan derfor styrke Danske Patienters viden om behandling på tværs af sektorer og bidrage til gode løsninger for bedre sammenhæng i behandlingsforløbene, siger formand Camilla Hersom fra Danske Patienter.

Det er et enigt repræsentantskab, der netop har besluttet at optage Hjerneskadeforeningen i Danske Patienter.

Fællesskabet har betydning

Hjerneskadeforeningen arbejder for at udbrede kendskabet til hjerneskadeområdet ved at indsamle og formidle viden om diagnosen - og for at støtte hjerneskadepatienter og deres pårørende i hverdagen. De håber, at arbejdet i Danske Patienter kan være med til at bære dem videre.

Danske Patienter er et naturligt sted for Hjerneskadeforeningen. Vi er overbeviste om, at det at være flere betyder noget. Det at gøre noget i fællesskab har en kraftfuld effekt, når det gælder om at få politiske tiltag ført igennem, siger direktør Morten Lorenzen fra Hjerneskadeforeningen.

Han mener, at Hjerneskadeforeningen kan bidrage med vigtige erfaringer i det fælles arbejde for et bedre sundhedsvæsen.

Vi har gjort os en del erfaringer, som vi kan bringe ind i Danske Patienters vidensbase. Vi kan bidrage med viden, indsigt og cases fra den virkelige verden, som kan danne grundlag for blandt andet de rette prioriteringer af ressourcerne, siger Morten Lorenzen.

Styrket fokus på pårørende

Cirka 120.000 personer lever med følgerne af en hjerneskade – og det påvirker mindst lige så mange pårørende. Hjerneskader kan resultere i blandt andet personlighedsændringer og identitetskriser, hvilket gør rollen som pårørende til mennesker med hjerneskade særligt udfordrende.

Vi er glade for, at Danske Patienter ikke alene ser på patienternes behov, men også arbejder for at styrke de pårørendes rettigheder. Det er vigtigt for os, at man ser på behandlingssituationen på en mere helhedsorienteret måde. Det, tror vi på, er med til at skabe en bedre hverdag med sygdom for alle de berørte, siger Morten Lorenzen.
Om Hjerneskadeforeningen
  • Hjerneskadeforeningen blev stiftet i 1985

  • Foreningen har 4500 familiemedlemsskaber

  • Foreningen arbejder for at oplyse om livet, når man er ramt af en hjerneskade, og for at støtte hjerneskadepatienter og deres pårørende i hverdagen.

  • Læs mere på Hjerneskadet.dk

Optagelse

none

Danske Patienter er en paraplyorganisation for patient- og pårørendeforeninger i Danmark.

Organisationen taler patienternes og de pårørendes sag over for beslutningstagere og offentligheden.

Uafhængige, landsdækkende patient- og pårørendeforeninger kan søge om medlemskab i paraplyorganisationen.

Læs mere om optagelse af nye foreninger her.

Vedtægter

none

For at blive medlem af Danske Patienter skal man leve op til organisationens vedtægter og politikken for samarbejde med medicinal- og medicoindustrien.

Medlemmer

none

Danske Patienter repræsenterer nu 21 medlemsorganisationer, som alle arbejder for at sikre bedre vilkår for patienter og pårørende på tværs af diagnoser. 

Læs mere om foreningerne her.