Sundhedsaftalen skuffer

Nyhed
none

Den nye aftale mangler konkrete forslag til bedre sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet.

Selv om Sundhedsaftalen på få isolerede områder præsenterer gode initiativer, er den både uambitiøs og skuffende i relation til de meget vigtige emner: Udredning, kvalitet og sammenhæng.

Så skete det – forhandlingerne om sundhedsaftalen kom til en ende og en aftale kom i hus. Men aftalen er både skuffende og uambitiøs på en række helt centrale områder.

Når det kommer til udredning, sikring af sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet er aftalen ikke konkret nok, og det er bekymrende, siger formand Lars Engberg, Danske Patienter.

Aftalen medfører ikke en behandlings- og diagnosegaranti, da der blot står skrevet, at det er et mål at få udredt alvorligt syge patienter på 30 dage. Ikke en garanti – men blot en målsætning. 

Desuden lyder det i aftalen, at vi skal have et sammenhængende sundhedsvæsen med patienten i centrum – men der er ingen konkrete forslag til, hvordan man ønsker at sikre dette. Og der er ej heller indskrevet forpligtende mål for, hvordan man vil sikre øget kvalitet.

Aftalen løser samlet set ikke de store udfordringer relateret til rettigheder, sammenhæng og kvalitet, som vi ser i sundhedsvæsenet. Derfor opfordrer jeg til, at man konkretiserer indsatsen på disse områder i forbindelse med de igangværende økonomiforhandlinger med regionerne, understreger Lars Engberg.

Se pressemeddelelsen fra Danske Patienter her.