Vejledning: Frit sygehusvalg & hurtig udredning

Høringssvar
none

Kapaciteten bør udbygges, så hurtig udredning kan gennemføres i praksis.

Danske Patienter har afgivet høringssvar i forbindelse med vejledning om frit sygehusvalg, udvidet frit sygehusvalg, hurtig udredning og information til henviste patienter. I høringssvaret præsenterer Danske Patienter nogle konkrete forslag til forbedringer.

Sikring af kapacitet

Danske Patienter opfordrer blandt andet til, at der kommer et stærkt fokus på sikring af kapaciteten, så man kan opfylde udredningsgarantien inden for de områder, hvor der er mangel på kapacitet, som for eksempel på det allergologiske og reumatologiske område. Danske Patienter anbefaler i den forbindelse, at vejledningen indeholder en klar beskrivelse af, hvilke konsekvenser det får, hvis regionen eller hospitalet ikke overholder udredningsfristen på 30 dage.

Modtagerorienteret information

Fordi reglerne omkring udredningsretten og frit sygehusvalg for nogle patienter kan virke uoverskuelig og svært tilgængelig, anbefaler Danske Patienter, at regionerne styrker deres forkus på at gøre informationen mere modtagerorienteret. Helt konkret bør regionen inddrage patienterne systematisk i udviklingen af informationen, da der er god dokumentation for, at patienternes viden og erfaring kan sikre bedre og lettere tilgængelig information.

Klare befordringsregler

I forhold til befordringsreglerne anbefaler Danske Patienter, at de bliver gjort helt klare, så alle patienter, som har et lægefagligt vurderet behov for behandling på et specialsygehus, får godtgørelse efter Sundhedslovens §171.

Læs hele høringssvaret her.