Vigtigt skridt for psoriasispatienter

Nyhed
none

Med en ny national klinisk retningslinje for psoriasis kan de 165.000 patienter nu se frem til en mere ensartet og kvalificeret behandling.

Med en ny national klinisk retningslinje for psoriasis kan de 165.000 patienter nu se frem til en mere ensartet og kvalificeret behandling. Retningslinjen er et vigtigt skridt, mener Psoriasisforeningen, der dog også kommer med anbefalinger til, hvordan retningslinjen kan blive endnu bedre.

Psoriasisforeningen, politikere og klinikere har længe kunnet se nødvendigheden af en mere ensartet kvalitet i behandlingen af psoriasis i det danske sundhedsvæsen. Den ensartethed ser man nu ud til at være kommet et skridt nærmere.

I forrige uge blev der offentliggjort en national klinisk retningslinje for behandling af psoriasis – en systemisk sygdom, som 165.000 danskere lider af.

Plads til forbedringer

Hos Psoriasisforeningen er man glade for den nye retningslinje, der betyder, at der er politisk fokus på forbedringen af psoriasisbehandlingen. Men selvom intentionerne er gode, er der i selve retningslinjen plads til større ambitioner, hvis man spørger Psoriasisforeningen.

Det gælder især i forhold til tidlig opsporing og bevågenhed omkring de følgesygdomme, som psoriasispatienter risikerer at få, som for eksempel psoriasisgigt og hjertekarsygdomme.

Desuden anbefaler Psoriasisforeningen, at regionerne i deres implementering af retningslinjen tager højde for tværfaglige samarbejder, da mange psoriasispatienter oplever problemer med manglende koordinering mellem sundhedsvæsenets sektorer.

Læs Psoriasisforeningens konkrete anbefalinger til retningslinjen her.

Medlemsforeninger

Danske Patienter har 22 medlemsorganisationer, der repræsenterer i alt 84 patient- eller pårørendeforeninger og tilsammen 880.000 medlemmer

Læs mere om Danske Patienters medlemsforeninger her.