Venner gør en forskel

Hvad betyder venskaber for børn, der er ramt af sygdom? Det korte svar er: Alt. Dette tema indeholder tips og redskaber til, hvordan man skaber et støttende fællesskab i klassen.

Venner, der støtter, betyder meget – især hvis man er ramt og udfordret af en kronisk eller langvarig sygdom. Selvom børnene kan tale med deres forældre og de voksne i skolen, kan venner bidrage med noget, som de voksne ikke kan.

Nogle gange har børnene bare brug for at snakke med nogle jævnaldrende, og venners blotte tilstedeværelse kan gøre svære situationer lettere.

Her kan du læse om, hvilken betydning venskaber har for børn, der er ramt af sygdom. Temaet indeholder også tips og redskaber til, hvordan man som lærer skaber et støttende fællesskab i klassen, så børn med langvarig sygdom oplever en tryg skolegang med venskaber.

Brug publikationen som baggrund til god dialog i klassen om, hvordan I sammen kan skabe et støttende fællesskab. I de store klasser kan børnene selv læse publikationen og bruge den som baggrund for klassediskussionen

Læs publikationen her.

Dato