Fælles beslutningstagning i praksis

Monas tarmkræft er væk, men hvilken efterbehandling er bedst for hende? ViBIS har i samarbejde med Yngre Læger lavet en undervisningsfilm, der viser metoden fælles beslutningstagning i praksis.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør

Fælles beslutningstagning er en metode som sundhedsprofessionelle og patienter kan bruge, når der skal træffes valg om, hvilken behandling der er bedst for patienten. Læs mere om metoden her.

I videoen møder du Mona Muusmann Petersen, som er blevet opereret for tarmkræft. Kræften er væk, men hvilken efterbehandling er bedst for hende – ingenting, enkeltkemoterapi eller kombinationskemoterapi? Det finder hun ud af sammen med sin læge, Lars Henrik Jensen, ved hjælp af et beslutningsstøtteværktøj.

Yngre Læger uddanner ambassadører

Videoen er udarbejdet som undervisningsfilm i et samarbejde mellem ViBIS og Yngre Læger i foråret 2019. Den er brugt som led i Yngre Lægers uddannelse af ambassadører i fælles beslutningstagning. Læs mere her.

Tak til de medvirkende, til Vejle Sygehus, hvor filmen er optaget, og til Center for Fælles Beslutningstagning, som har bidraget med sparring undervejs.

Vil du bruge filmen i din undervisning?

none

Fælles beslutningstagning består af tre dele – og derfor findes filmen også i tre selvstændige versioner.

På den måde kan man vise delene én ad gangen og bruge pauserne imellem til at drøfte metoden i fællesskab med kursisterne eller de studerende.

Se delene her:

► Del 1: Samarbejde og præferencer

► Del 2: Patientens muligheder

► Del 3: Den fælles beslutning