'Realististic Medicine' - Hvad kan vi lære i Danmark?

Brugerinddragelse
28. januar 2020 kl. 10.30 - 16.45

Hvordan kan fælles beslutningstagning være med til at reducere antallet af unødige behandlinger? Det har man konkrete erfaringer med i det skotske program 'Realistic Medicine'.

Konferencen afholdes af Danske Regioner, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Lægeforeningen i samarbejde med Lægevidenskabelige Selskaber og Dansk Selskab for Almen Medicin.

Undervejs vil der være oplæg om Vælg Klogt, innovation og kvalitetsforbedringers rolle i en dansk kontekst, samt hvordan vi kan bruge fælles beslutningstagning som aktivt redskab til at reducere antallet af unødvendige behandlinger.

Med fælles beslutningstagning et patienten et aktiv, der kan hjælpe med at finde ud af, hvilken behandling, der giver mest mening, og til tider pege på bedre alternativer. På den måde kan man undgå behandlinger, der er unødvendige eller gør mere skade end gavn for den enkelte patient. 

Undervejs fortæller skotske aktører om deres erfaringer med arbejdet fra deres program 'Realistic Medicine', og de resultater, de har opnået. 

Konferencen er målrettet kommunale, regionale og statslige embedsfolk og ledere, interesseorganisationer, sundhedsfaglige og andre med interesse i et udviklende og lærende sundhedsvæsen.

Information

Sted
Regionernes Hus, København

Fælles beslutningstagning

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Fælles beslutningstagning er en metode til at inddrage patienter og eventuelt pårørende i eget forløb. Den kan bruges til at sikre, at behandlingen matcher patientens livsstil, behov og præferencer, og kan på den måde reducere antallet af unødvendige behandlinger og medicinering.

Læs meget mere om metoden her.