Dialogstøtte

Dialogen mellem patient, pårørende og sundhedsprofessionelle er vigtig i forhold til brugerinddragelse, men den kommer ikke altid af sig selv.

Her på siden finder du en række eksempler på dialogstøtteredskaber, der kan hjælpe patienten i sit forløb eller forberedelse til samtale med sundhedsprofessionelle. Der findes mange dialogstøtteredskaber, så listen er ikke udtømmende, men viser nogle eksempler.

none

Et dialogstøtteredskab, der skal hjælpe sundhedsprofessionelle i deres forberedelse af dialogen med patienter og borgere.

NutriDia er en app udviklet til mave- og tarmkræftspatienter med begyndende vægttab. App’en er et redskab til dialogbaseret beslutningsstøtte.

Steps er en app udviklet til personer, der søger information om fertilitetsbehandling eller skal begynde i et behandlingsforløb på en offentlig fertilitetsklinik.

En hjemmeside med tekst og videoer, der informerer patienter med KOL, så de er bedre klædt på til at træffe vigtige beslutninger om deres behandling.

En telemedicinsk løsning, der giver bløderpatienter og sundhedsprofessionelle mulighed for at foretage kvalificerede valg af behandling.

Dansk Gigthospital opfordrer deres patienter til at forberede sig til forundersøgelser ved hjælp af pjecen ”Et skridt på vejen”.