Sparerunder går ud over patienterne

Nyhed
none

Nye besparelserne på Aarhus Universitetshospital kan give dårligere behandling. Det er helt uholdbart, at drift skal betale for byggeri, mener Danske Patienter.

Aarhus Universitetshospital skal spare 325 millioner. De penge skal spares på driften, primært på personalet. Overskridelserne af budgettet skyldes forøgede udgifter til byggeri. Ifølge Danske Patienter er det problematisk, at betalingen for byggeriet skal gå ud over driften.

Udgifter til byggeri og anlæg skal holdes for sig og ikke blandes ind i driften. Det er helt urimeligt, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter til Aarhus Lokalavis.

Kan give dårligere behandling

Ifølge Danske Patienter kommer de forestående besparelser på personale til at give dårligere behandling af patienterne. Blandt andet fordi det kan give overbelægning, når der er mindre personale til samme antal patienter.

Den situation vi ser, er helt uholdbar. Vi ved, at der i forvejen er skåret helt ind til benet på hospitalet, siger Morten Freil og fortsætter: På medicinske afdelinger ved vi, at en øget overbelægning øger risikoen for dødsfald. Når der er overbelægning og akutafdelingerne er sandet til med patienter, så ved vi, at det fører til dårligere kvalitet, der fører til fejl og i sidste ende dødsfald.

Står det til Danske Patienter, så skal besparelserne helt af bordet.

Vi ved godt, at disse besparelser er en bunden opgave for sygehusledelsen på AUH, og derfor vil vi ikke lægge ansvaret på dem. Vi bliver nødt til at få regeringen på banen her. Sundhedsvæsenet er i forvejen udsultet, fordi der ikke har været tilstrækkelig vækst. Vi håber meget, at man finde løsninger, der kan tage de her besparelser af bordet, siger Morten Freil.

Overbelægning koster liv

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Undersøgelse viser, at der er en sammenhæng mellem overbelægning og død på medicinske afdelinger. 

Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af 2,6 millioner indlæggelser på medicinske afdelinger i perioden 1995-2012.

Læs mere her.