Husk patienternes retssikkerhed i lov om tvangsbehandling

Høringssvar
none

Der er plads til forbedringer i nyt lovforslag, som skal gøre det muligt at tvangsbehandle varigt inhabile patienter, skriver Danske Patienter i nyt høringssvar.

En ny lov skal gøre det muligt at tvangsbehandle somatiske patienter, som er varigt inhabile. Danske Patienter er glade for, at der nu kommer klare lovgivningsmæssige rammer på området, men der er plads til forbedringer, når det gælder patienternes retssikkerhed.

Anvendelse af tvang kan have store konsekvenser for både patienten og personalet. Derfor er Danske Patienter glade for, at det i loven er præciseret, at tvangsbehandling kun må bruges i yderste tilfælde, hvor andre muligheder er forsøgt.

Dog understreger Danske Patienter, at det er vigtigt, at personalet får grundig oplæring, og at de bliver fortrolige med metoder, som kan være med til at forebygge eller reducere tvangsbehandling – for eksempel redskaber til inddragelse og beslutningsstøtteværktøjer.

Danske Patienter mener desuden, at der bør være patientrådgivere til rådighed, som kan hjælpe og støtte patienter, der har været udsat for tvangsindgreb.

Læs hele høringssvaret her.

Læs også

Politikerne lytter til patienterne: Ingen tvang på bosteder.

Danske Patienter: Sådan skaber vi et bedre sundhedsvæsen

Danske Patienter peger på fire konkrete indsatser, der er nødvendige for at sikre et sundhedsvæsen af høj kvalitet.

Læs det her.