Inddragelse på dagsordenen under valget – ja tak!

Nyhed

Styrket inddragelse af patienters og pårørendes viden er en central løsning på mange af patienternes og sundhedsvæsenets udfordringer. Nu er emnet blevet et valgtema.

Danske Patienter er glade for, at SF i dag har sat brugerinddragelse på dagsordenen med en række væsentlige forslag, som både hver for sig og samlet vil styrke en mere systematisk anvendelse af patienters og pårørendes viden og ressourcer.

Der er solid dokumentation for at styrket anvendelse af brugernes viden både giver bedre behandling, mere effektive forløb og kan spare ressourcer i sundhedsvæsenet. 

Vi er glade for, at inddragelse nu bliver en del af debatten op til valget. SF peger på en række vigtige indsatsområder. Både lovgivning, adgang til viden og styrket kompetenceudvikling er vigtige tiltag, som vil skabe et bedre sundhedsvæsen til gavn for patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Danske Patienter har sammen med Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd tidligere fremsat fire anbefalinger om brugerinddragelse til beslutningstagerne i regeringen, Danske Regioner og hos KL.

Se anbefalingerne her.