Klinisk retningslinje bør nævne rygning

Høringssvar
none

I et høringssvar til en national klinisk retningslinje om mellemørebetændelse gør Danske Patienter opmærksom på, at risikoen kan mindskes, hvis der aldrig ryges indendørs.

Det er dokumenteret, at der er en sammenhæng mellem tobaksrøg og mellemørebetændelse hos børn. Derfor anbefaler Danske Patienter, at det i en ny national klinisk retningslinje bliver nævnt, at man skal spørge ind til rygeforholdet i hjemmet og pasningstilbuddet.

Danske Patienter har afgivet høringssvar i forbindelse med en national klinisk retningslinje vedrørende mellemørebetændelse og trommehindedræn. I høringssvaret anbefales det, at der i retningslinjen tilføjes, at man spørger ind til, om der ryges indendørs i hjemmet og i dagplejen eller andre pasningstilbud.

Udluftning er ikke nok

Forældrene skal informeres om, at de kan mindske deres barns risiko for mellemørebetændelse ved, at der aldrig bliver røget indendørs – og at udluftning, rygning under emhætten og for åbne vinduer ikke er tilstrækkeligt, fordi de skadelige stoffer ophobes i hjemmet.

Anbefalingen hviler på dokumentation af, at børn, der udsættes for tobaksrøg i hjemmet har øget risiko for mellemørebetændelse.

Læs hele høringssvaret her.

Skolebørn med sygdom

Skole for mig er et projekt, der skal finde og formidle løsninger, der kan gøre hverdagen i skolen nemmere for børn med kronisk eller langvarig sygdom.

none

Læs mere om projektet her.