Ministerbesøg på Aarhus Universitetshospital

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøger Aarhus Universitetshospital for at blive klogere på de sundhedsprofessionelles arbejde med patientinddragelse i projektet Det Brugerinddragende Hospital.

Sundhedsvæsenet er under forandring, og der er brug for innovative løsninger, der skaber kvalitet i behandlingen af patienterne og sikrer de rette tilbud til de rette patienter. Og patienterne er en central del i udviklingen af disse løsninger. Derfor lægger innovationsminister Sophie Løhde (V) vejen forbi Aarhus Universitetshospital den 28. september.

I storskalaprojektet Det Brugerinddragende Hospital har sundhedsprofessionelle på 18 hospitalsafdelinger arbejdet med at implementere nye arbejdsgange, der sikrer patienterne større indflydelse på deres egen behandling – og dermed bedre behandlingsresultater. Patienterne har været med i udviklingsarbejdet og således været med til at definere, hvordan man frem over kan inddrage dem bedre.

Patienterne har fået indflydelse på både beslutninger om deres behandling og tilrettelæggelsen af deres behandlingsforløb, så sundhedsvæsenets indsatser målrettes den enkeltes behov og præferencer.

Innovationsministeren besøger Det Brugerinddragende Hospital for at se resultaterne og for at vurdere, hvordan hun som minister kan bruge de gode erfaringer fra Aarhus i en større samfundsmæssig ramme.

Håbet er, at ministeren kan være med til at definere de næste skrift på vejen mod et langt mere brugerinddragende sundhedsvæsen.

Ministerens besøg sker forud for konferencen den 12. oktober, hvor Det Brugerinddragende Hospital lancerer sine resultater for omkring 250 deltagere, der primært kommer fra andre hospitaler og kvalitetsinstitutioner i landet.

Det Brugerinddragende Hospital

Det Brugerinddragende Hospital er et projekt, der gennemføres af ViBIS i samarbejde med Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Projektet er støttet af TrygFonden.

I projektets første halvdel har man arbejdet med at implementere metoder til større inddragelse af patienter på Aarhus Universitetshospital (AUH). Her har 18 afdelinger arbejdet på at udvikle redskaber og arbejdsgange, der giver patienterne større indflydelse på egen behandling.

I projektets anden halvdel vil erfaringer og redskaber fra AUH blive testet på en række andre hospitaler i landet. I første omgang på afdelinger koblet til Rigshospitalet, Sydvestjysk Sygehus og Herlev-Gentofte Hospital.

Læs mere om Det Brugerinddragende Hospital.

Konference den 12. oktober 2017

Det er ikke kun innovationsministeren, der får chancen for at blive klogere.

Resultaterne fra arbejdet på Aarhus Universitetshospital lanceres på en konference den 12. oktober 2017.

Læs mere her.